Meerijden tijdens examens: de kandidaat bepaalt

Meerijden tijdens examens door instructeurs is een belangrijk onderdeel van de rijopleiding. Als een instructeur heeft meegereden tijdens een tussentijdse toets of rijexamen is de feedback van de examinator na het examen extra waardevol, zowel voor de kandidaat als voor de instructeur. Uiteindelijk bepaalt de kandidaat of de instructeur wel of niet meerijdt.

Video’s voor opleiders en kandidaten
In deze video voor opleiders zie je twee soorten gesprekken: de kandidaat die wil dat je meerijdt en de kandidaat die niet wil dat je meerijdt. Er is ook een video voor kandidaten gemaakt. Deze is te vinden op de website van het CBR bij stap 1 van: Hoe gaat het praktijkexamen auto?

Waarom meerijden?
Na het verkrijgen van de uitslag geslaagd of gezakt blijkt dat door de emotie, de informatie over de rit veelal aan leerlingen voorbijgaat. Als u meerijdt met een examen, ziet en ervaart u hoe uw eigen leerling het examen doet. Als uw leerling is gezakt, krijgt u waardevolle input voor het vervolg van de lessen. Ook als uw leerling geslaagd is, kunt u uw leerling nog met eventuele aanvullende tips helpen om als beginnend bestuurder veilig de weg op te gaan. 

Artikel 1 t/m 1 van 11